Twilight-fanifiktio

Twilight-fandomiin kuuluvat ihannoivat Stephanie Meyerin kirjoittamia Twilight –romaaneja, siitä tehtyjä elokuvia ja muuta Twilight-mediaa. Twilight-saagaan kuuluu neljä romaania, joihin perustuvia elokuvia on viisi. Fanifiktioissa käytetään henkilöhahmoja kaikista kirjoista ja elokuvista.

Monille sivustoilla fanifiktiot ovat jaettu samalla tavalla kuin alkuperäisteoksen romaanit. Jos fanifiktion kirjoittaja luo tarinoita ajasta ennen alkuperäisteoksen alkua, kutsuvat fanifiktiosivut näitä tekstejä Pre-Twilightiksi. Seuraavat ajanjaksot menevät fanifiktiossa kuin romaaneissakin; Twilight, New Moon, Eclipse ja Breaking Dawn. Jos kirjoittaja kirjoittaa alkuperäisteosten jälkeisestä ajasta, kutsutaan sitä nimityksellä Post-Breaking Dawn.

Kuten muidenkin fanifiktioiden kohdalla, on tietenkin mahdollista kirjoittaa fanifiktioita käyttäen vain Twilight-saagan henkilöhahmoja ja tapahtumapaikkoja. Suosituimpia fanifiktioissa käytettäviä henkilöhahmoja ovat romaanien päähenkilöt, kuten esimerkiksi Isabella Swan, Edward Cullen tai Jacob Black.

Fanifiktion aiheena Twilight on yksi suosituimmista. Internetistä löytyy monia sivustoja, jotka ovat suunnattu pääasiassa vain Twilight-fanifiktioille, niiden kirjoittajille ja lukijoille. Muutamia suosituimpia Twilight-fanifiktisivustoja ovat muun muassa twilightfanfic.wikia.com sekä twilighted.ed.

Stephanie Meyer, Twilightin kirjoittaja, on erittäin avarakatseinen fanifiktioita ja niiden kohtaan omien romaaniensa kannalta. Hän on jopa julkaissut linkkejä fanifiktioihin omilla kotisivuillaan. Lisäksi juuri pinnalle noussut kirjasarja ja siitä tehty elokuva Fifty Shades of Gray sai itseasiassa alkunsa yhdestä Twilight-fanifiktiosta, jossa oli käytetty Stephanie Meyerin hahmoja Isabella Swania ja Edward Cullenia.