Taru Sormusten Herrasta –fanifiktio

Taru Sormusten Herrasta on englantilaisen J. R. R. Tolkienin kirjoittama eeppinen fantasiaromaani, joka julkaistiin jo vuonna 1954. Taru Sormusten Herrasta on yksi maailman myydyimpiä kirjateoksia. Romaanista on tehty myös kolmen elokuvan mittainen sarja, joka on kohonnut niin ikään suureen suosioon ympäri maailmaa.

Taru Sormusten Herrasta –fanifiktioihin löytyy useita vaihtoehtoja henkilöhahmoiksi, tapahtumapaikoiksi tai fanifiktion tapahtuma-ajoiksi, sillä alkuperäisteos on laaja ja monipuolinen. Henkilöhahmoja löytää haltioista hobitteihin ja tapahtumapaikkoja on aina Konnun vihreistä pientaloista Mordorin tulivuorelle saakka.

Taru Sormusten Herrasta –fanifiktioita löytyy mittava määrä netin eri sivustoilta ja foorumeilta. Pelkästään Taru Sormusten Herra –fanifiktioille rakennettujakin sivustoja on useita, kuten esimerkiksi Lord of the Rings Fanfiction.

Fanifiktioissa suosituimmat henkilöhahmot ovat alkuperäisteoksen Frodo, sormuksen kantaja, hänen hobittiystävänsä Sam, vahva ja rohkea Aragorn, velho Gandalf, sekä monet muut sankarilliset hahmot. Myös monet fanifiktion kirjoittajat ovat innokkaita kirjoittamaan Legolasista tai muista Taru Sormusten Herrasta -haltioista.

Kuten monissa muissakin fanifiktioissa, myös Taru Sormusten Herrasta –fanifiktioissa kirjoittajat muodostavat mielellään uusia ja erilaisia ihmissuhteita. Lähes jokaiselta vain Taru Sormusten Herrasta –fanifiktioille rakennetulta sivustolta löytyy useita osioita niin kutsutuilla slash-fanifiktioille, jotka ovat pääosin siis homoseksuaalisia tarinoita käyttäen alkuperäisteoksen henkilöhahmoja.