Suosituimmat fanifiktiosivustot

Fanifiktioita löytyy internetistä nykyään monilta eri sivuilta ja monista eri alkuperäisteoksista. On arvioitu, että lähes 33 % kaikista internetistä löytyvistä kirjoista on fanifiktiota. Fanifiktioksi luetaan kaikki tekstit, jotka ovat saaneet vaikutteita esimerkiksi kirjoista, elokuvista ja TV-ohjelmista. Tavallisesti fanifiktiot ovat varsinkin verkkomaailmassa ilmaisia.

Yksi suosituimmista fanifiktiosivustoista on FanFiction.net. Sivustolla on yli kaksi miljoonaa käyttäjää ja tarinoita voi lukea kolmellakymmenellä eri kielellä. Sivulta löytyy miljoonia tarinoita aina suosituimmista elokuvista manga- ja anime-aiheisiin sarjakuviin. Suurin osa sivuston tarinoista ovat kuitenkin Harry Potter –aiheisia.

Toinen tunnettu sivusto fanifiktioille on Quotev. Sivustolla voi lukea muiden töitä tai sinne voi myös kirjoittaa itse. Lisäksi sivustolta löytyy mahdollisuus pelata tietovisoja ja muita alkuperäisteoksiin liittyviä pelejä. Sivusto on selkeä ja sieltä on helppo löytää itseään kiinnostavat fanifiktiot. Tarinoille voi jättää myös arvosteluja ja kommentteja.

Hiukan erilainen, mutta myös suosittu fanifiktiosivusto, on Kindle World. Erilainen se on siksi, että se on ainoa sivusto, joka myy laillisesti fanifiktiota Kindle Storen kautta. Näin ollen kirjoittajat voivat siis ansaita rahaa kirjoittamalla tarinoitaan. Sivuston monet fanifiktiot on kirjoitettu tuoreista televisiosarjoista, kuten ohjelmista The Vampire Diaries tai Pretty Little Liars.

Finfanfun.fi on suomalainen fanifiktiosivusto, joka on päällimmäisenä Harry Potter –sarjan innoittama palvelu. Sivustolta löytyy kuitenkin muistakin alkuperäisteoksista kirjoitettuja fanifiktioita.