Star Wars –fanifiktio

Star Wars on kuuden tieteiselokuvan sarja, jonka on luonut yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja George Lucas. Se on saavuttanut kulttimaineen ja on yksi tieteiselokuvien kuuluisimpia teoksia. Star Wars -elokuvat ovat tuoneet markkinoille myös Star Wars -leluja, videopelejä, kirjoja ja sarjakuvia. Ei siis ihme, että Star Wars on yksi fanifiktion kirjoittajien suosituimmista aiheista.

Star Wars sijoittuu tuntemattomaan aikaan kaukaisessa galaksissa. Voima on yksi pääpiirre Star Wars –elokuvissa: on olemassa hyvä, valoisa puoli sekä paha, pimeä puoli, eli jedit ja sithit (mustat jedit). Fanifiktion kirjoittajana voimataistelut ja niiden ympärille rakennetut henkilöhahmot on helppo irrottaa alkuperäisteoksesta rakentaakseen uudenlaisen version fanifiktiona.

Fanifiktioita on ympäri internetiä. Star Wars –aiheisia fanifiktioita löytää sekalaisilta foorumeilta, mutta sivustoja on rakennettu myös ainoastaan Star Wars –fanifiktioille ja fandomeille. Yksi suurimmista Star Wars –fanifiktiolle avatuista sivustoista on TheForce.net.

Kirjoittaessaan fanifiktiota Star Wars –elokuvista on mahdollista sekoittaa esimerkiksi useampia Star Wars –elokuvia ja niiden tapahtumia tai henkilöitä keskenään. Ja koska tapahtumapaikkana toimii kokonainen galaksi, on fanifiktion kirjoittajalla käytettävänään suuri vapaus ja lähes loputon mielikuvitusmaailma.

Star Wars on yksi suosituimmista fanifiktioiden aiheista ja viime vuosina fanifiktioiden kirjoittamisesta ollaan jatkettu tekemällä jopa fanielokuvia. Nämä ovat normaalisti dokumentteja tai parodioita, ja niitä on julkaistu YouTubessa jo huomattavia määriä. Vuonna 2002 järjestettiin jopa palkintogaala vain Star Wars -fanielokuville.