Parhaat fanifiktioblogit

Aktiivisilla fanifiktion kirjoittajilla on tavallisesti oma sivustonsa, jolle he julkaisevat fanifiktioitaan muiden luettavaksi. Tietysti on olemassa useita sivustoja ja foorumeita, jolle kuka tahansa voi julkaista tekstejään, mutta jotkut kirjoittajat tahtovat perustaa sivuston vain omille teksteilleen. Näitä voi kutsua esimerkiksi fanifiktioblogeiksi.

Yhtä lailla kuin on olemassa erilaisia muotiblogeja tai elämäntyyliblogeja, myös fanifiktioblogeja on erilaisia. Fanifiktioblogeihin voi julkaista suoraan vain omat fanifiktionsa tai sitten blogeihin voi myös kirjoittaa kirjoitusprosessista.

Suomalaisia fanifiktioblogeja ei löydy kovinkaan montaa. Suomalaisia fanifiktion kirjoittajia saattaa olla hyvinkin ”piilossa” useampiakin, mutta monet kirjoittavat foorumeille yhdessä muiden kirjoittajien kanssa. Muutamia suosittuja suomalaisia faniblogeja kuitenkin löytyy:

Tulisoihtu-niminen blogi on luotu kertomaan tarinaa Harry Potter –kirjasarjan henkilöhahmoista ja niiden fanin luomasta tulevaisuudesta, jossa alkuperäisteoksesta tutut henkilöhahmot jatkavat elämäänsä fanifiktion kirjoittajan luomassa ympäristössä.

Rara Veritas on fanifiktioblogi, joka ottaa etäisesti vaikutteita Fifty Shades of Gray –kirjasarjasta. Fanifiktioblogista on mahdollista löytää useita valmiita tekstejä, mutta niistä ei kaikista löydy selkeitä viittauksia Fifty Shades of Grayn alkuperäisteokseen.

Fanifiktioblogeja on helppo seurata blogilistauksien kautta ja näin pysyä mukana aina kun kirjoittaja lisää uuden kirjoituksen blogiinsa. Monet kirjoittajat kuitenkin muistuttavat jo alussa lukijoitaan, että kirjoittajien aktiivisuus ei välttämättä ole viikoittaista, eli blogikirjoituksia ei kannata odottaa jatkuvalla tahdilla.