Naruto-fanifiktio

Naruto on vuodesta 1999 alkaen ilmestynyt japanilainen mangasarja, jonka kirjoitti ja piirsi Masashi Kishimoto. Sen pohjalta on tehty myös animesarja, joka alkoi vuonna 2002. Naruto-elokuviakin on tehty kolme kappaletta, eikä sarjasta tehtyjä videopelejäkään puutu. Sarja kertoo nuoresta ninjasta nimeltä Naruto, joka lähti jatkamaan elämäänsä ninjana ystäviensä kanssa.

Narutosta kirjoitetaan hyvinkin monipuolisesti fanifiktioita. Internetistä löytyy fanifiktioita jo entuudestaan alkuperäisteoksen tutuista henkilöhahmoista, seikkailujen tapahtumapaikoista. Lisäksi monet fanifiktioiden kirjoittajat ovat sekoittaneet mukaan muun muassa Harry Potter –sarjasta tuttuja piirteitä ja joissakin fanifiktioissa Narutosta on tehty naispuolinen hahmo.

Naruto julkaistiin samoihin aikoihin, kun fanifiktion kirjoittamisesta tuli suosittua, joten monet alkoivat Star Trekin ja Buffy, vampyyrintappajan ohella kirjoittamaan paljon fanifiktiota Narutosta.

Naruto on yksi maailman suosituimmista ja parhaiten myydyistä manga- ja animesarjoista ja sekin on varmasti yksi syy fandomin ja fanifiktioiden syntyyn. Suurin osa fanifiktioiden kirjoittajista, jotka mieltyvät kirjoittamaan japanilaisesta mangasta tai animesta, ottavat varmasti Naruton seikkailut tarinoiden keskiöön ainakin kerran.

Naruton suosio on tuonut sarjalle paljon oheistuotteita ja sitä kautta myös lisää näkyvyyttä ja julkisuutta. Fanifiktion kirjoittajilla on paljon ainutlaatuisia näkökantoja ja tietoja sarjasta ja sen henkilöhahmoista, joten myös fanifiktion kirjoittaminen tuntuu varmasti helpommalta. Fanien luomia seikkailuja löytyy internetistä eri foorumeilta sekä Naruto-fanifiktioille rakennetuilta sivustoilta.