Harry Potter –fanifiktio

Yksi suosituimmista alkuperäisteoksista, jota käytetään jatkuvasti fanifiktioiden kirjoittamiseen, on J. K. Rowlingin luoma Harry Potter –sarja. Vanhimpia Harry Potter –fanisivustoja ovat jo vuonna 1997 tai 1998 aloittaneet nettisivut.

J. K. Rowling tukee fanifiktioiden kirjoittajia, eli faneja, jotka kirjoittavat jatkotarinoita Harrysta tai muista kirjojen henkilöistä. Rowling on itse sanonut pitävänsä imartelevana, että fanit rakastavat henkilöhahmoja niin kovasti, että haluavat itse kirjoittaa tarinoita niistä. Ainoastaan erittäin seksuaaliset ja lapsille sopimattomat fanifiktiot Rowling mielellään haluaisi poistaa internetistä.

Hyvin monet Harry Potter –fanifiktioiden kirjoittavat ovat mieltyneet kirjoittamaan myös niin kutsuttua slash–fiktiota. Nämä ovat tarinoita alkuperäisteoksen henkilöhahmojen romanttisista suhteista, jotka eivät perustu lainkaan alkuperäisteoksen ihmissuhteisiin. Yleensä slash–fanifiktiot viittaavat homoseksuaalisiin suhteisiin. Kuuluisia pariskuntia tällaisissa fanifiktioissa ovat Harry Potter ja Draco Malfoy tai Remus Lupin ja Sirius Musta.

Vuonna 2007 Harry Potter –tarinat olivat internetin hakukoneiden eniten haettuja fanifiktioita. Monet sivustot, jotka julkaisevat kaikenlaisia fanifiktioita, ovat täynnä Harry Potter –tarinoita. On olemassa myös erillisiä sivustoja, jotka on omistettu ainoastaan Harry Potter –fanifiktioille.

Fanifiktioita on erilaisia. Jotkut kirjoittavat siitä, mitä Harry Potter –sarjan henkilöt tekivät ennen tai jälkeen alkuperäisten kirjojen tapahtumien; jotkut taas käyttävät vain alkuperäisteosten henkilöhahmojen nimiä ja tapahtumapaikkoja kirjoittaessaan täysin erilaisia tarinoita.