Buffy, vampyyrintappaja –fanifiktio

Buffy, vampyyrintappaja on vuonna 1997 alkanut yhdysvaltalainen televisiosarja, joka perustuu vuonna 1992 tehtyyn samannimiseen elokuvaan. Televisiosarjaa tuotettiin yhteensä seitsemän tuotantokautta. Joss Whedon, elokuvan ja sarjan luoja, jatkoi Buffyn tarinaa myös sarjakuvana.

Buffy, vampyyrintappaja kertoo nuoresta Buffy Summersista, joka on vampyyrintappaja. Hänen on suojeltava maailmaa demoneilta ja pimeyden voimilta. Pimeyden voimat, demonit, vampyyrit – kaikki edeltävä saa fanifiktioiden kirjoittajat innostumaan päästä varpaisiin. Etenkin, kun mukaan tulee nuori kaunis tyttö ja hänen kolme apuriaan; Rupert, Willow ja Xander.

Alkuperäisteoksena Buffy, vampyyrintappaja on yksi suosituimmista fanifiktion aiheista. Sarja alkoi 1990-luvulla, niinä aikoina, kun fanifiktio oli nousussa ja siirtymässä internetiin. Sopivan ajoituksen ansiosta monet kirjoittamisesta ja fanifiktiosta kiinnostuneet aloittivat kirjoittamalla Buffysta ja hänen seikkailuistaan. Lisäksi sarjasta fanifiktiota kirjoittaessa on helppoa alkaa täyttämään aukkoja, joita ei kenties alkuperäisteoksessa nähdä tärkeinä kirjoittamalla niistä omanlaisia fanifiktioitaan.

Buffy, vampyyrintappaja –fanifiktiota löytyy internetistä mahdottomin määrin. Yleisillä foorumeilla Buffy, vampyyrintappaja –fanifiktiot ovat yksiä suosituimmista ja kirjoitetuimmista. Lisäksi monet kirjoittajat ovat rakentaneet sarjalle aivan omia nettisivustojaan. Ainoastaan Buffy, vampyyrintappaja –fanifiktioita löytää esimerkiksi Buffy World –sivustolta.

Sarjan luoja Whedon ottaa fanifiktion ja katsojien arvostelut mielellään vastaan. Hänen mukaansa jopa sarjaa tehdessä sarjan käänteet ja henkilöt muuttuivat katsojien arvostelujen mukaan. Whedon seurasi mielellään muiden mielipiteitä ja teki sarjasta katsojille mieleisen.